Descriere Ceai de Busuioc
Continutul bogat in uleiuri volatile, derivati ai acidului cafeic, flavonoidele confera ceaiului de busuioc proprietati stomahice, carminative, diuretice, antiemetice, si antioxidante. De asemenea, prin continutul ridicat in: saruri minerale, vitamine si fibre este tonic general si contribuie la mentinerea sanatatii in situatii de stres, in efort fizic si psihic.
Ceaiul de busuioc se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in stimularea procesului de digestie si a disconfortului abdominal, inlatura senzatia de satietate si de tensiune abdominala.
Efecte adjuvante:
- asigura functionarea normala a tractului gastro-intestinal si favorizeaza eliminarea gazelor din intestin si senzatia de voma;
- sustine sanatatea cailor respiratorii superioare in perioadele reci ale anului;
- este un excelent stimulator al poftei de mancare;
- are efect tonic general, contribuind la indepartarea efectelor surmenajului, asigura echilibrarea starii psihice si emotionale.
Ingrediente:
Pulbere obtinuta din partile aeriene inflorite de busuioc (Basilici herba).
Utilizare:
Ceaiul de busuioc se prepara din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 10-15 minute.
Infuzia se consuma calduta, neindulcita de 2-3 ori pe zi, in mai multe reprize sau ori de cate ori este nevoie, de regula, cu 15-30 minute inainte de mesele principale.
Prezentare:
25 plicuri a cate 1,0 g.
|