Magazin online de produse naturiste | Autentificati aici | Inregistrare | Wish list

Pastura 100 g

Alte produse de la: Albina Carpatina
 
(0 reviews)  

Pastura 100 g
Cod produs: SKU19911
Cantitate
Transport gratuit prin Posta Romana pentru comenzi mai mari de 150 lei si prin Curier pentru comenzi mari mari de 350 lei.
42,00 Lei
T.V.A inclus
Comenzi telefonice
0722 564 280
031 41 86 912
Informatii produs

Descriere Pastura

Pastura este polenul depozitat in faguri ce fermenteaza in mod natural sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor si datorita conditiilor de temperatura, umiditate si a modului de conservare. In urma fermentatiei care dureaza aproximativ trei luni, rezulta un produs diferit de polenulinitial si are o valoare terapeutica si antibiotica de trei ori mai mare decat acesta. De asemenea are si o digestibilitate mai mare pentru ca granulele de polen sunt deschise, datorita degradarii exinei (peretele celular al polenului) prin fermentatie.
 
Albinele tinere care inca nu zboara (aflate in primele sapte zile de viata), preiau polenul de la cele lucratoare, il faramiteaza cu mandibulele, il framanta adaugandu-i enzime produse de glandele faringiene si il preseaza cu lovituri de cap in celulele fagurilor. Celulele se umplu cu polen cam 2/3 din volum, peste care se adauga miere in ultima treime si totul se inchide cu o pelicula fina de ceara. in acest fel celula fagurelui este inchisa ermetic iar procesul de fermentatie poate incepe.
 
Transformarea polenului in pastura cuprinde trei stadii:
1. Primul stadiu consta in dezvoltarea bacteriei Pseudomonas aeroba care consuma intreaga cantitate de oxigen prezent in faguri, ceea ce conduce la autoaxfisiereabacteriei.
2. In al doilea stadiu, in lipsa oxigenului, se produce dezvoltarea unei alte bacterii: Lactobacillus. Aceasta foloseste glucidele ca sursa de oxigen, producand, in schimb, acid lactic, concentratia acestuia ajungand la 3,2%; de asemenea se observa o crestere a continutului de vitamine din complexul B.
3. In cel de al treilea stadiu, intre a 7-a si a 15-a zi, activitatea de transformare a polenului in pastura este continuata de drojdiile din genul Saccharomyces, care utilizeaza resturile de glucide. in acest ultim stadiu se produce fermentatia finala a polenului, iar pH-ul produsului ajunge la valori cuprinse intre 4 si 4,2.
 
Prin aceste transformari, polenul capata insusiri valoroase:
- capacitatea germinativa a polenului dispare in 1-2 zile, datorita unor secretii enzimatice ale glandelor mandibulare ale albinelor;
- zaharoza este transformata in monozaharide;
- monozaharidele sunt partial transformate in acid lactic, in prezenta unor enzime.
- creste continutul in vitamina K;
- creste gradul de conservabilitate in timp;
- se elibereaza continutul unui numar mare de granule de polen, datorita lizarii exinei.
 Drept urmare pastura are proprietati valoroase datorita unui continut mai ridicat in monozaharide, vitamina K, enzime si aminoacizi, a unui procent mai mare de polen cu exina lizata (deci mai usor asimilabile) si datorita unei aciditati mai crescute, ceea ce reprezinta un factor esential in pastrarea si mentinerea echilibrului metabolic.
 
Compozitie:
Pastura.
100% naturala
 
Utilizare: 
2 lingurite/zi (10g) - cate una dupa masa de dimineata si cea de seara.
 
Prezentare:
100g
 

Review-uri

Fii primul care scrie un review pentru acest produs.


Alti vizitatori au cumparat impreuna cu:
Crema pentru copii 50 ml
Crema pentru copii 50 ml
10,50 Lei
 
Cicoare Extract 60 cps, Herbagetica
Cicoare Extract 60 cps, Herbagetica
27,50 Lei
 
Visislim Line 30 cps
Visislim Line 30 cps
44,00 Lei
 
Klinhaem 200 ml
Klinhaem 200 ml
30,00 Lei
 
Baton raw bio cu cacao 50 g, Roobar
Baton raw bio cu cacao 50 g, Roobar
7,50 Lei